Приключение с Марио

Супер Марио е любим герой на децата. Неговото приключение е един интересен начин чрез забавни и увлекателни дейности да се реализират важни образователни задачи: осмисляне на необходимостта от буквено ръкописно писмо, събиране и изваждане на числата до 30, упражняване на читателските умения. Така представен, урокът е подходящ за деца в начален етап на обучение, които познават ръкописните букви.

 
 

Една сутрин, докато Марио се приготвя за новия ден и обмисля каква закуска да си приготви, започва да вали проливен дъжд. По земята се оформят малки поточета от насъбралата се дъждовна вода. Няколко светкавици проблясват в небето. Марио чува, че нещо се блъска в прозореца, но не успява да види нищо. Можеш много бързо да разбереш какво се случва, ако кликнеш върху илюстрацията с него вляво от текста.

Явно много важно писмо носи гълъбчето, че да полети в ден като този. Писъмцето е от принцеса Прасковка, която предната нощ е била отведена в друг замък от злодея Купа. Тъмнината ѝ пречи да набележи улики и едва на сутринта тя успява да види през малкото прозорче на замъка част от гъста гора и малка крайбрежна ивица. Ето защо принцесата разчита толкова много писмото да стигне до Супер Марио и той да дойде час по-скоро да я освободи.

 

Оказва се, че супер силата, с която костенурката бива победена, е остроумие. Понякога по-важно е да обмислим какво е най-удачно да направим, за да успеем. И понеже си имаме звездичка получаваме още супер сила, с която сме на път да победим лошия злодей Купа. Сега обаче е нужно да измислим план на действие, с който Марио да спаси принцесата. Може би решението да се крие някъде … тук

А ето и вълшебното ключе към успешната мисия:

1. Шумът е от гълъб, който е донесъл писмо.

2. Марио трябва да закуси с краве мляко, пълнозърнест хляб, шунка и банан, а не с мляко, сок, бишкоти и шунка.

3. Кръстословица – остроумие – 1. мляко, 2. писмо, 3. четири, 4. гора, 5. сок, 6. Купа, 7. замък, 8. калории, 9. милейди

4. Дешифрираната мисъл е “болна съм”.

Примерно писмо до принцесата:

Направи се на болна. Злодеят Купа ще излезе да търси лекар. В това време аз ще те спася.