1 юни – балонено парти

(партито за 1 юни е подходящо за деца на 5 – 9 години)

 

Замисъл: Децата са на балонено парти за 1 юни, на което играят с балони, обличат се в балони, танцуват с балони и творят с балони.

Костюми: балонени шапки, децата са с разноцветни дрехи.

Песни/музика: “Балонче”, “Ша-ля-ля”, “Лимбо рок”, “Танц със саби” от Арам Хачатурян, Танца на пингвините, “Морско лято”, “Танцувай с нас”

Декор: балонени икебани (цветя, тревички, хвърчила, балони с хелий, тунел от балони, “въженце” от балони)

 

1. “Покана” за парти – “Танцувай с нас” – децата танцуват самостоятелно, по двойки, по свой стил.

2. Игра “Спукай балона”, но не с ръка, а с някоя част от тялото – с краче, по време на танц, съвместно с друго дете… 

3. Танц “Лимбо рок”  минава се под балонено въженце. 

4. Игра на дама. По пода се “рисуват” с балонени кръгове квадратчетата на дамата. За целта ще са необходими дълги балони, които се свързват по два за направа на кръговите ограничения. Децата се разделят на два отбора (момчета срещу момичета, по рождени дни, по начални букви от името…) Подреждат се в две колони и при сигнал започват да играят на дама. Победителите се награждават с балонена шапка.

5. Фектовка с балонени мечове. Зазвучава “Танц със саби” от Арам Хачатурян. Момчетата се разделят по двойки и с грациозни движения започват дуела.

6. Игра “Балон във въздуха” – Децата се хващат две по две за ръце и трябва да не допускат балончето им да падне на земята. Печели двойката, чийто балон най-дълго е останал във въздуха.

7. Игра “На лов за балонени пеперуди” – децата са на две групи или по двойки. Едно дете подава балон-пеперуда, а второ дете трябва да я хване в мрежата за пеперуди. Печели двойката с най-много хванати пеперуди.

8. Танцът на пингвините

9. Изработване на пано “1 юни” от балони – огромна балонена “мозайка”

Необходими са около 50 балона, 4 броя бял картон с предварително разчертани квадрати и подготвено място за промушване на конеца/края на балона. Децата се разделят на 4 отбора и всеки от тях изработва елемент от паното на фона на песента “Балонче хвърковато..” Примерен вариант:

І екип (7 балона)

ІІ екип (14 балона)

ІІІ екип (11 балона)

ІV екип (13 балона)

 

Честит празник, мили деца, честит 1 юни!