Моята пролетна картичка

С настъпващата пролет сякаш всичко се възражда за нов живот. Срамежливо изпод снега подават белите си камбанки малките кокичета, за да се порадват на слънчевите милувки. Тук-там клонките на дърветата се накичват с нова зелена премяна. Навсякъде се носи аромат на цъфнали праскови и ябълки. Въздухът е изпълнен с топлината на радостната детска глъч. Само птичата песен като че ли липсва. Какво ще кажете да си направим една “пееща” картичка, с която да поздравим нашите приятели с настъпващата пролет?

 

 

Какво е нужно?

 

Цветен картон, копирана страница от нотна тетрадка, клонче дърво, малки розови цветленца или шаблоните, които съм подготвила, ножица и лепило.

Какво да направим?

 

1. Изрежете шаблоните.

2. Оформете цветна рамка от картона.

3. Залепете върху рамката нотите.

4. Добавете клончето.

5. Направете щампа с цъфнали цветленца по него.

6. Залепете птицата.

7. Надпишете своята картичка.

Ако държите вашата картичка да е изработена по ваш дизайн, спокойно може да използвате шаблона с птицата за оцветяване и с различни техники на рисуване да направите оперението на крилцата и тялото й. Също така, ако имате стари и ненужни школи с ноти, може спокойно да ползвате някой от листовете, като го копирате. Интересно клонче с напъпили цветчета би се получило, ако по време на разходките си сред природата, откъснете малко връхче от храст или дърво. Допълнителните щампи в нежнорозово или тъмнорозово биха създали празнично настроение във вашата пролетна картичка. Но ако не разполагате с нито един от гореизброените материали, на помощ ще ви се притекат готовите шаблони, които да ви помогнат при залепването на всеки от елементите при изработването на интересна рамка с малко пеещо птиче.

Остана да надпишете своята картичка. Не забравяйте, че Първа пролет е всъщност име на специалния ден, който очакваме и реално е собствено име, а то се пише с главна буква. Ето защо пожеланието ще изглежда по следния начин: “Честита Първа пролет!”