Сценарий за изпращане на абитуриенти

Първи водещ: Скъпи гости, добре дошли на днешното вълнуващо училищно събитие!

Втори водещ: Събра ни един хубав повод – тържествената церемония по награждаването на нашите абитуриенти в Училищния конкурс “Последен час”. Специални наши гости са Директорът на училището и родителите на учениците. 

Първи водещ: Конкурсът е с дългогодишна традиция и се провежда ежегодно през месец май. Цели да отличи индивидуалните качества и талантите на нашите дванадесетокласници, които днес ще се сбогуват със своето училище и ще прекрачат прага на реалния живот. Събитието се организира благодарение на подкрепата на класния ръководител – г-жа Иванова, както и с любезното съдействие на училищното ръководство и училищното настоятелство.

Втори водещ: По традиция тържествената церемония откриваме с последния училищен звънец, с който днес  приветстваме випускниците да предадат знамето на училището на своите наследници. (Звучат откъси от Химна на Република България, Химна на Европейския съюз, Химна на училището. Предава се знамето.)

Първи водещ: Дами и господа, номинациите в конкурса “Последен час” за тази година са разпределени в три категории: Млади творци, Млади учени, Млади дарования.

Втори водещ: Каним класния ръководител да поздрави участниците в тазгодишните номинации “Последен час”. (След което започва самото награждаване – персонално се поздравяват всички абитуриенти според индивидуалните им качества, знания и умения.)

Първи водещ: В категорията “Млади откриватели” се съревноваваха 14 креативни млади хора. След упорити дебати журито отсъди престижната награда “Последен час” да бъде присъдена според заслугите и активността на 8 ученици. 

Втори водещ: (Обявява самите номинации – тук всеки измисля номинация според качеството на своите ученици.)

В номинацията “…” присъждаме специална Грамота на Елица …; Грамота за “…” журито присъжда на …; В номинацията “…” присъждаме специална Грамота на …; Грамота за “…” получава …; С Грамота в номинацията “…” е отличен …; Грамота “…” присъждаме на … .

Първи водещ: (на музикален фон)

Тази номинация провокира едни мечтателски чувства и настроения у мен, а у вас? Да помечтаем какви искаме да бъдем! Какви искаме да ни запомнят един ден! Да помечтаем за бъдещето си, за бъдещето ви, абитуриенти…

Втори водещ: В категорията “Млади дарования” се съревноваваха 20 ученици. Журито отсъди престижната награда “Последен час” да отиде при 8 от тях.

Първи водещ: (Обявява самите номинации – тук всеки измисля номинация според качеството на своите ученици.)

Втори водещ: В третата категория “Млади учени” се съревноваваха 13 участници. За най-големи постижения в областта на науката журито отличи 8 от участниците. (Обявява самите номинации – тук всеки измисля номинация според качеството на своите ученици.)

Първи водещ: Моля Директорът на училището да заповяда при нас на сцената да поздрави талантливите абитуриенти.

Втори водещ: Да заповядат на свой ред и абитуриентите да поздравят своите учители.

Първи водеш: Бъдете щастливи и успешни! Усмихвайте се често и по много! Печелете уважението на интелигентни хора и обичта на децата! Ценете красивото и откривайте доброто у другите! На добър час и попътен вятър във всички ваши начинания!

Втори водещ: А сега нека символично се хванем в училищния кръг на задружието, вечното колело на щастието и живота – да се хванем на хорото!