Ваканция в игри и забавления

Всяка ваканция е любимо време за отмора и почивка. Всички са заедно, обмислят предстоящото пътешествие, набавят необходимото, вълнуват се за срещата с непознатото. Дори и слънцето е по-ведро и с усмивката си допълнително повдига настроението. Готови ли стеза своето лятно приключение? Предлагам ви списък с дейности, с които може да се забавлявате в свободното си време или да си организирате игри на открито.

Ваканция на плажа

ваканция на плажа

Най-приятно е да се наслаждаваме на морската вода. Но може да си измайсторим прекрасен пясъчен замък, да си подготвим археологически проучваня на някоя играчка или предмет, да търсим по следа заровена вещ в пясъка или да рисуваме с миди, камъчета и други еко материали върху плажното пясъчно пано. А защо не да съберем морски камъчета и мидички, с които да си направим уникален спомен – морско дъно

Ваканция в планината

ваканция в планината

Някои може да предпочетат гостоприемството на планината или да съчетаят морския бриз с планинската прохлада в последователни летувания. Планината е също подходящо и предпочитано място в топлите летни дни и предлага не по-малко разнообразие от дейности – приключение на палатка, разходка по еко пътека, ориентиране по карта и компас, рисуване върху речни камъчета, събиране на билки и цветя за хербарий.

На път

Независимо дали в каравана, или в лек автомобил, придвижването от едно до друго място по време на нашата ваканция е също вълнуващо изживяване. Пейзажите на новите местности сякаш подканят да поспрем и да ги опознаем. По време на път също може да бъдем изобретателни и да създадем спомени, като си водим Дневник на пътешественика с кратки пояснения за местността и снимки към нея.

С приятели

ваканция

Най-забавно е с приятели, разбира се. С тях може да играем на гоненица, на криеница, да правим експерименти, да моделираме морски животинки, да рисуваме с пръсти, да се целим с водни балони, да наблюдаваме цъфтящо цвете, да изработваме играчки, да правим театрален прочит на детски книжки, да изработваме носии на кукли или чисто и просто да организираме във времепоказател забавленията и игрите.