За мама – творческа изненада
Мама

Моя мила мамо,

на света единствена си само…

Как да изненадаме мама за нейния празник? Какво да добавим към картичката с пожелание и букета с цветя? На какво тя би се зарадвала най-много? Със сигурност жестът на внимание би я впечатлил най-силно, но нека все пак вложим и малко творчество. Може да изработим малък сувенир, гривничка с мъниста, гердан от дървени елементи, а защо не – цветна кутийка за бижута.

 

 
 
 
 
 
 
 
Необходими материали:
 
 
 
 
 

Малка дървена кутийка, темперни или акрилни боички, дунапренена четка за оцветяване, филц в два различни цвята, ножица, течно силиконово лепило.

 
 
 
 
 1. Оцветяваме кутийката с боички.

1. Оцветяваме кутийката с боички.

 2. Пишем върху цветен лист пожелание.

2. Пишем върху цветен лист пожелание.

 3. Залепваме цветята от филц.

3. Залепваме цветята от филц.

В арт магазините се предлагат различни дизайни на дървени кутийки за декорация – кръгли, триъгълни, квадратни, правоъгълни. Интересни предложения може да откриете в тези сайтове: https://www.slanchogled.com; https://ideahobby.bg; https://suveniri-ivana.com.

Оцветявате по ваш вкус и с предпочитана техника за рисуване – чрез тампониране, с четка, с преливане на цветове, напръскване и пр. Може да направите зелен фон и върху него да залепите филцовите цветленца. Друг вариант за оформяне на кутийката за мама е да я оцветите в един цвят и върху капачето да разположите цветята от филц. Уверявам ви, че каквото и да изработите, както и да разкрасите малката дървена кутийка, със сигурност ще направите празника на мама неповторим.