Как да си направим великденско зайче?

Наближава най-големият празник през пролетта – Великден, а с него и приготовленията. Нетърпеливо поглеждаме към календара, но най-нетърпеливи от всички са децата, които час по-скоро искат да разберат у кого е боракът. За да внесем малко повечко настроение в празничния ден, съм ви подготвила нещо много интересно – да си направим великденско зайче за украса.

 
 
 Необходими материали

Необходими материали

Яйце от стиропор (7 см), цветен картон или филц за крачета, ръчички и ушички, черен и червен химикал, 20 см текстилна лента с ширина 2 – 2,5 см, шаблон за апликация. Стиропорови яйца може да намерите в почти всеки арт магазин. Лично аз предпочитам да си ги набавя от Proanima” или от Слънчоглед”

 
 
 
 
 
 
 
 

За да ни се получи украсата, много е важно как ще оформим лицето на зайчето. Желателно е да работим с тънкописец. Нужни са ни червен и черен цвят. Дори и цветни химикали да ползвате, пак ще успеете да нарисувате изразително заешко личице. Започваме с очите. Правим по-триъгълно носле. Допълваме няколко чертички за мустаци и леко щрихираме бузките с червено. Накрая оцветяваме езика на нашето зайче.

 
 
 
 
 
 Рисуваме личице.

Рисуваме личице.

 Чудното ни зайче

Чудното ни зайче

След като оформим лицето, преминаваме към по-лесната част. “Ушиваме” рокля от текстилната лента, като я залепваме с горещ силикон в долната част на яйцето. Поставяме едно до друго крачетата и върху петата на всяко от тях капваме силикон. Слагаме зайчето върху крачетата и преминаваме към ръцете и ушетата. Ръцете лесно се добавят. Залепването на ушите става, като поставим малко силикон върху най-горната част на яйцето, в който ги забождаме. За да прикрием силиконовата точка, декорираме с малко цвете от плат, хартия или друга материя. 

 
 
 
 

Светли празници!