Как да си направим книгоразделител

Защо е важно да имаме винаги подръка книгоразделител? Може ли този малък елемент да се превърне в страхотен подарък?

Всеки, който обича да чете, е изпитвал потребност от книгоразделител, за да отбележи страницата, до която е стигнал, или нещо важно, към което би желал да се върне да препрочете по-късно. Днес почти няма книга на пазара, към която да не е прикрепен по един специален аксесоар. Със сигурност обаче книгоразделителят  ще изглежда прекрасно, ако го изработим по авторски дизайн. Тогава спокойно може да го подарим на роднина, приятел, а защо не и на своя съученик.

Да започваме тогава. Нуждаем се единствено от шаблон, боички и много слънчево настроение. Като начало нека помислим как бихме искали да изглежда нашият книгоразделител. С какво да го украсим? Каква да бъде неговата тематика: шевица, историческа личност, пейзаж, любим цитат от книга, илюстрация на книга, любим художествен герой, животинче, символ, архаичен писмен знак, календар, любим писател, инициал и много други.

На вашето внимание предлагам няколко шаблона, които тематично обвързах с Деня на народните будители, с Международния ден на книгата, както и с обични литературни герои. Разбира се, те са само вдъхновяващ ориентир и нямат претенции да са неповторими. Но ако все пас са ви допаднали,  може да оцветите Бамби и Мечо Пух, да впишете кратко име или символ в цветните рамки, да ламинирате някой от тях и да го подарите на вай-скъпия до себе си човек.

С нетърпение очаквам да споделите своите дизайни.